« Takaisin uutisiin

Presidentti Halonen osallistui Baku Global Foorumiin Azerbaidzhanissa 10.-11.3.

 

Presidentti Tarja Halonen osallistui 10.-11.3. Bakussa järjestettyyn Nizami Ganjavi Centerin neljänteen Global Forumiin. Foorumin keskeisiä teemoja olivat muuttuva kansainvälinen toimintaympäristö ja toimijakenttä, sekä akuutit sotilaalliset kriisit Ukrainasta Syyriaan. Halonen tapasi foorumin yhteydessä kahdenvälisesti myös Azerbaidzhanin presidentti Ilham Alijevin.

Presidentti Halonen korosti foorumin avauspaneelissa kestävän kehityksen tavoitteiden merkitystä uutena kaikki maailman valtiot kattavana toimintakehyksenä. Toimeenpano on keskeistä ja se vaatii hallitusten lisäksi niin kansalaisyhteiskunnan kuin yksityisen sektorin panosta. Temaattisissa keskusteluissa Halonen nosti esille mm. pohjoismaisen hyvinvointimallin sekä naisten ja tyttöjen aseman tärkeyden konfliktien ratkaisussa.

 

Bakuun oli saapunut laaja osanottajajoukko nykyisiä ja entisiä poliitikkoja ympäri maailman. Erityisen hyvin edustettuna oli Lähi-itä, Pohjois-Afrikka sekä Kaukasia ja itäinen Etelä-Eurooppa. Nykyisiä ja entisiä valtion ja hallitusten päämiehiä oli paikalla yli 50. Nizami Ganjavi Center on azerbaidzhanilainen kansainvälisiä vaikuttajia yhteen kokoava keskustelufoorumi. Presidentti Halonen on keskuksen johtokunnan jäsen.