« Takaisin uutisiin

Presidentti Halonen: Ravinteiden kierrätys tärkeä osa kestävää kehitystä

 

Presidentti Tarja Halonen osallistui 20. huhtikuuta ravinteiden kierrätystä käsittelevään seminaariin. Seminaarin tavoitteena oli kannustaa tehokkaampaan ravinteiden kierrätykseen ja jakaa tietoa ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksista. Tilaisuus keräsi yhteen ravinteiden kierrätyksestä kiinnostuneita niin yrityksistä, kansalaisjärjestöistä, julkiselta sektorilta kuin akateemisesta maailmasta.

Presidentti Halonen piti seminaarissa avauspuheen, jossa hän korosti ravinteiden ja kiertotalouden merkitystä kestävälle kehitykselle sekä puhtaalle Itämerelle.  Puheessaan hän toi esille ravinteiden kierrätyksen merkittäviä hyötyjä niin ympäristölle kuin taloudellekin ja kannusti toimijoita yhteistyöhön tämän potentiaalin hyödyntämiseksi. ”Meidän ei pidä käyttää ainoastaan aivojamme, vaan myös sydäntemme tulee olla mukana tässä työssä”, Halonen korosti puheessaan.

Tilaisuuden järjestivät maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus, Maaseutuverkosto sekä työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä EU:n Itämeren strategia ja European Sustainable Phosporus Platform (ESPP) kanssa.

Lue presidentin koko englanninkielinen puhe täällä.