« Takaisin uutisiin

ILOn pääjohtaja Guy Ryder Suomeen puhumaan säällisestä työstä

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n pääjohtaja Guy Ryder vierailee Suomessa 13.6.2016 presidentti Tarja Halosen Globaalin kestävän kehityksen säätiön sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin kutsumana. Ryder käyttää pääpuheenvuoron maanantaina Helsingissä järjestettävässä seminaarissa, jonka aiheena on säällinen työ osana YK:n uusia kestävän kehityksen tavoitteita.

Seminaarissa puhuvat myös mm. työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, presidentti Tarja Halonen sekä SAK:n uusi puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Seminaarin paneelikeskustelun vetää pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Ryder tapaa vierailunsa yhteydessä Lindströmin lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän sekä kaikkien kolmen palkansaajakeskusjärjestön ja EK:n johtoa.
Säällinen työ hyväksyttiin viime syksynä osaksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Se sisältyy myös Pariisin uuteen ilmastosopimukseen.

SASKin ja Halosen säätiön seminaari pohtii, mitä kaikkea säällisen työn tavoite pitää sisällään ja mitä kaikkea tavoite edellyttää esimerkiksi Suomelta. Kansainvälisen työjärjestön ILO:n lanseeraamasta käsitteestä ”decent work” käytetään Suomessa myös ilmauksia ihmisarvoinen työ ja kunnon työ.

Maanantaina Helsingissä järjestettävän seminaarin paneelikeskusteluun osallistuvat Lehtomäen lisäksi PAMin ja palvelualojen kansainvälisen ammattijärjestön UNIn puheenjohtaja Ann Selin, YK:n tutkimuslaitoksen UNU-Widerin johtaja Finn Tarp sekä Neste Oyj:n vastuullisuusjohtaja Simo Honkanen.

Kutsupohjaista seminaaria voi seurata live-lähetyksenä netissä osoitteessa www.unionimedia.fi/live . Seminaariin voi myös lähettää Twitter-viestejä, kommentteja ja kysymyksiä tunnuksilla #säällinentyö, #kunnontyö ja ”decentwork”.