« Takaisin uutisiin

Kestävän kehityksen yhteiskunta tarvitsee tiedettä – Presidentti Halonen puhui yliopistojen tulevaisuudesta Osaamispolku2030 tapahtumassa 9.1.2019

SDP:n ja Työväen Sivistysliiton Osaamispolku2030 -seminaarisarjan viimeinen osa kokosi korkeakoulujen, ministeriön, tieteentekijöiden ja opiskelijoiden edustajat keskustelemaan tulevaisuuden korkeakoulutuksesta ja tieteestä. Seminaarissa pitämässään puheenvuorossaan presidentti Halonen korosti erityisesti vaalien alla keskustelua suomalaisesta tieteen tilasta ja korkeakoulujärjestelmästä todella tärkeäksi.

– Kestävän kehityksen yhteiskunta tarvitsee tiedettä ja tutkimukseen perustuvaa päätöksentekoa kaikilla eri tasoilla.

Presidentti Halonen nosti puheessaan myös esille koulutuksen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

– Suomen valtti on ollut korkea osaamistaso, joka alkaa varhaiskasvatuksesta ja jatkuu parhaimmillaan koko loppuelämän. – – Lienee itsestään selvää, että koulutukseen ja tutkimukseen kannattaa sijoittaa.

Oppimispolkua varhaiskasvatuksesta loppuelämään on tärkeää tarkastella porras kerrallaan ja pyrkiä poistamaan jokaiselta tasolta syrjiviä rakenteita. Meillä ei ole yhteiskuntana eikä inhimillisesti varaa menettää kenenkään kykyjä ja lisäksi yhteisömme toimii paremmin silloin, kun kaikki voivat olla siinä mukana.

Presidentti Halonen rohkaisee vaikuttamaan ja osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, vaikka julkisuuden työssä on varjopuolensa.

– Kiitos, että olette tulleet mukaan. Selkeästi teillä on taistelumieltä, että yhteiskuntaa on muutettava oikeaksi katsomaamme suuntaan.

Tallenne tapahtumasta:

Teksti: Erika Haakana, Kuva: Maria Mäkynen