« Takaisin uutisiin

Presidentti Tarja Haloselle Baltic Star Award -palkinto 2019

Presidentti Tarja Haloselle on myönnetty Baltic Star Award -palkinto, joka luovutettiin hänelle Pietarin Hermitage -teatterissa pidetyssä palkintogaalassa lokakuussa 2019.

Baltic Star Award -palkinnon perustajiin kuuluvat Ministry of Culture of the Russian Federation, Theatre Workers Union of the Russian Federation, Culture Committee of St. Petersburg, World Club of St. Petersburg Residents, National Glory Center ja Baltic International Festival Center Foundation.

Baltic Star Award -palkinto on perustettu vuonna 2004 ja se myönnetään kulttuurin ja taiteen parissa työskenteleville henkilöille, viranomais- ja yritysedustajille ja muille sellaisille ansioituneille henkilöille, jotka edistävät Itämeren alueen maiden välistä kulttuurista yhteistyötä.

Aikaisempia palkittuja henkilöitä ovat mm. ohjaaja Andrzjev Waida (Puola), näyttelijä Donatas Banionis (Liettua), Hampurin baletin taiteellinen johtaja John Neumeier (Saksa), elokuvaohjaaja Aleksandr Sokurov (Venäjä), säveltäjä Arvo Pärt (Viro), elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki (Suomi) ja kapellimestari Eri Klas (Viro). Vuoden 2019 palkintogaalassa tunnustusta työstään saivat myös mm. kääntäjä Kajsa Öberg Lindsten (Ruotsi) ja näyttelijä ja teatteriohjaaja Alexander Kalyagin (Venäjä).

Presidentti Halonen nosti kiitospuheessaan esille Itämeren maiden välisen yhteistyön merkityksen alueen meriympäristön suojelutyössä. Tarja Halonen korosti Itämeren ekologisen tilan ja kulttuurisen identiteetin merkitystä alueen asukkaille ja rannikkokaupungeille. Hän toi myös esiin Itämeren alueellisen yhteistyön maailmanlaajuisen merkityksen esimerkkinä muille. Presidentti Halonen välitti palkinnonjakotilaisuuden yhteydessä Pietarin kaupungille ja muille paikalla olleille Itämeren suojelutyön hyväksi työskenteleville tahoille viestin maailmanlaajuisesta Itämeripäivästä, jota juhlitaan John Nurmisen Säätiön aloitteesta ensimmäistä kertaa vuonna 2020.