« Takaisin uutisiin

Presidentti Halonen Kapkaupungissa: ”Säällinen työ on kestävän kehityksen keskiössä”

Presidentti Tarja Halonen osallistui 10.12. Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa järjestettyyn UNI Global Unionin kongressiin. UNI Global Union on maailman suurimpia ammattijärjestöjen kansainvälisiä kattojärjestöjä. Kongressissa keskusteltiin mm. kestävästä kehityksestä, työn tulevaisuudesta, ammatillisen järjestäytymisen tärkeydestä sekä Afrikan työllisyydestä.

Presidentti Halonen puhui kongressin päätöspäivänä poliittisen ja ammatillisen työväenliikkeen yhteistyöstä ja merkityksestä kestävän kehityksen edistämisessä.

”Köyhyys, väestönkasvu, työttömyys, epäinhimilliset työolosuhteet, epätasa-arvoinen tulonjako ja luonnon kestämätön kuormittaminen ovat aikamme keskeisiä ongelmia. YK:ssa vuonna 2015 sovittavilla kestävän kehityksen tavoitteilla luodaan tulevaisuuteen katsova yhteinen agenda, jolla näihin haasteisiin pyritään vastaamaan. Ihmiset tarvitsevat säällistä ihmisarvoista työtä, josta saa elämiseen riittävän palkan”, totesi Halonen puheessaan.

Halonen korosti myös ILOn perussopimusten noudattamisen tärkeyttä, vihreää taloutta ja tasa-arvon toteutumista työelämässä. Naisten ja nuorten osallistaminen täysipainoisina työelämään on viisasta talouspolitiikkaa. Tarvitsemme yhteiskunnan kaikki resurssit käyttöön kestävän ihmiskeskeisen kasvun toteutumiseksi.

Kongressissa valittiin myös UNI Global Unionin johtohenkilöt tulevalle nelivuotiskaudelle. PAMin puheenjohtaja Ann Selin valittiin järjestön puheenjohtajaksi. Tämä on toinen kerta kun järjestöä johtaa suomalainen nainen. Edellinen suomalainen puheenjohtaja oli Maj-Len Remahl vuosina 2001-2003.