« Takaisin uutisiin

Hyvästi Afrikka -elokuvailta Harvardissa

Presidentti Tarja Halonen ja Carr Center for Human Rights emännöivät 29.4.2015 suomalaisen dokumenttielokuvan Hyvästi Afrikka esityksen ja keskustelutilaisuuden Harvardin yliopistolla. Hienosti vastaanotettuun tapahtumaan osallistuivat myös ohjaaja ja käsikirjoittaja Iiris Härmä sekä elokuvan toinen päähenkilö Riitta Kujala.

Äskettäin ensi-iltansa saanut elokuva kertoo Ugandassa yli 25 vuotta kehitysyhteistyötä tehneestä Riitasta ja ugandalaisesta Catherinesta, jotka rikkovat rajoja haastamalla yhteisön keskusteluun naisten oikeudesta omaan ruumiiseen ja elämään.

Elokuvan esityksen jälkeen käydyssä interaktiivisessa paneelikeskustelussa puhuttiin naisten voimaantumisen merkityksestä niin yksilöille, yhteisöille kuin globaalille kehitykselle. Tunnelma täpötäydessä luentosalissa oli välitön ja keskustelu amerikkalaiseen yliopistotyyliin vilkasta.

Tilaisuus oli myös presidentti Halosen viimeinen Angelopoulos Global Public Leaders Fellow -stipendiaattijaksoon liittyvä julkinen esiintyminen Harvardissa.