« Takaisin uutisiin

Presidentti Tarja Halonen Tokioon ja Souliin

Presidentti Tarja Halonen matkustaa Japanin ja Etelä-Korean pääkaupunkeihin 14.–19. lokakuuta 2012 puhumaan kahteen korkeatasoiseen tapahtumaan. Hänellä on molemmissa kaupungeissa myös tärkeitä tapaamisia.

Presidentti saapuu Tokioon 14. lokakuuta ja osallistuu ensin maailman toiseksi suuriman sanomalehden, Asahi Shimbunin järjestämään Asahi World Environmental Forum -tapahtumaan, jossa hän toimii panelistina ja on yhtenä pääpuhujana. Presidentin puhe käsittelee muun muassa kestävää kehitystä ja vihreää taloutta. Tapahtumassa puhuvat myös muun muassa Soulin pormestari Park Won-Soon ja Princetonin yliopiston professori Anne-Marie Slaughter.

Presidentti Halosella on myös tapaamisia liittyen hänen uuteen rooliinsa kansainvälisen väestö- ja kehityskonferenssin korkean tason työryhmässä. Muun muassa Japanin entiset pääministerit Naoto Kan ja Yasuo Fukuda keskustelevat presidentin kanssa aiheesta.

Presidentti Halonen saapuu Souliin Tokiosta 16. lokakuuta. Soulissa presidentti Halonen on kutsuttu osallistumaan kansainväliseen naiskonferenssiin, World Women Economy Forumiin. Konferenssin teemana on “New Horizon of Women Leadership: From Survival to Coalition”. Konferenssissa presidentti Halonen pitää puheenvuoron aiheesta ”Naiset ja politiikka – mahdollisuudet ja haasteet” sekä osallistuu aiheesta käytävään paneelikeskusteluun. Seminaarissa puhuu myös muun muassa Etelä-Korean tasa-arvo- ja perheministeri Kumlae Kim.

Lisäksi presidentti Halonen tapaa Soulissa Etelä-Korean pääministeri Kim Hwang-sikin, jonka kanssa hän keskustelee muun muassa kestävästä kehityksestä ja taloudellisesta yhteistyöstä. Hän tapaa myös Etelä-Korean ulkoministeriön johtoa.